SPEKTAKULARNI OBRAČUN BALKANSKIH NBA ZVIJEZDA: Pogledajte kako je rekordni Dončić slavio protiv izvrsnog Jokića (VIDEO)

Dončić je osim 21 koša, dodao osam skokova, četiri ukradene lopte te čak 15 asistencija, što mu je rekord sezone.

  • Sport

  • 04. Jan. 2022  04. Jan. 2022

  • 0

Luka Dončić protiv Nikole Jokića, okršaj balkanskih NBA zvijezda u Dallasu gdje je domaćin pobijedio Denver rezultatom 103:89.

Dončić je osim 21 koša, dodao osam skokova, četiri ukradene lopte te čak 15 asistencija, što mu je rekord sezone.

Fenomenalnom dodavačkom partijom, i to tek nakon što se vratio s prisilne pauze zbog povrede, zbog koje je propustio deset utakmica, Dončić je postao jedini igrač najjače lige uz Chrisa Paula s više od jedne utakmice s 15 ili više dodavanja.

Nikola Jokić s druge strane izgubio je meč, ali je individualno odigrao partiju dostojnu nositelja MVP naslova. Bio je najbolji strijelac (27) i skakač (16) utakmice uz jako dobar šut iz igre (11/18), a dodao je tri asistencije i dvije ukradene lopte. Međutim, za razliku od Dončića, kojem je čak pet suigrača sekundiralo s dvoznamenkastim brojem poena, Jokić je morao sam. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...