Gastro
ČETIRI SASTOJKA ČINE ČUDA: Na brzinu napravite pileća krilca u pikantnom umaku i oduševite ukućane (VIDEO)
26. Apr. 20211
U potrazi za novim okusima i inspiracijama, neka vam se nađe i recept za pečenu piletinu s narandžom i bijelim lukom, oduševit ćete se kombinacijom, uvjereni smo.
Gastro
04. Jan. 2022 04. Jan. 2022
0
Ljepljiva, sočna, mekana i aromatična pileća krilca još su jedan od razloga zbog kojih se nikad nećemo zasititi piletine i svako malo vraćamo se receptima s piletinom.
Tako jednostavno meso, a toliko mogućnosti! Ovaj vrlo često zanemarivan komad pilećeg mesa danas se može naći na gotovo svakom jelovniku, u njemu jednako uživaju i stari i mladi, bez obzira na umazane i poprilično ljepljive prste.
U potrazi za novim okusima i inspiracijama, neka vam se nađe i recept za pečenu piletinu s narandžom i bijelim lukom, oduševit ćete se kombinacijom, uvjereni smo, piše Oslobođenje.
Možda krilca nisu vaš omiljeni zalogaj, ali bi fina piletina gotova za 15 minuta mogla biti? Spremite recept i izvadite ona pileća prsa s kojima ne znate šta biste!
1 kg pilećih krilaca
3 kašike umaka od soje
kašičica slatke dimljene paprike
2 kašike meda
2 režnja bijelog luka
2 kašike sezamovog ulja
kašičica ljutog sriracha umaka
kašika svježeg ribanog đumbira
sok od pola limuna
1. Bijeli luk nasjeckajte nasitno pa u dubljoj zdjeli napravite marinadu od navedenih sastojaka!
2. Krilca razrežite na dva dijela, odvojite krilo od batačića, stavite u posudu s marinadom, dobro izmiješajte i ostavite krilca u marinadi barem 2-3 sata, po mogućnosti i duže!
3. Pripremite pleh za pečenje, prekrijte ga papirom za pečenje pa na pleh rasporedite krilca te stavite peći u prethodno zagrijanu rernu na 200 °C i pecite 30-40 minuta, potom okrenite grijač na gril i pecite još 10 minuta dok krilca ne dobiju lijepu zlatnu boju!
4. Poslužite odmah uz sezonsku salatu!
Prijatno!
Vijesti
DODIK NA ROČIŠTU: “Tužilac tendenciozno govori da sam predsjednik entiteta, a tamo piše da sam izabrani predsjednik RS”. (FOTO)
Prije 15 min0
Politika
BIVŠI ČLAN SNSD-a IGOR RADOJIČIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: "Tuđeg nećemo podržati, a o svom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke ćemo odlučiti"
Prije 25 min1
Ekonomija
BEČAREVIĆEVA REAKCIJA NA VIJEST O STRUJI: “FERK ispravno postupio kada nije dozvolio poskupljenje električne energije, uz malo pameti i cijena gasa u FBiH može biti niža"
Prije 47 min0
Mini market
NAKON ŠTO SU IM ZBOG SANKCIJA UGAŠENI SVI RAČUNI: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga
Prije 58 min0
Gastro
ZA RUČAK, VEČERU ILI UŽINU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Na brzinu napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
27. Apr. 20240
Gastro
JEFTINO, BRZO, A NEVJEROVATNO UKUSNO: Danas pravimo pečeni krompir na malo drugačiji način, još kad napravite zelenu salatu… (VIDEO)
28. Apr. 20240
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Danas pravimo hurmašice prema Vildaninom receptu… (VIDEO)
Prije 7h0
Gastro
BLISKOISTOČNI SPECIJALITET: Napravite popularne turske kofte koje će vas oduševiti
Prije 4h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.