BORAČKE ORGANIZACIJE KANTONA SARAJEVO PROZVALE EDINA FORTU: "Izvini se braniocima -'seljacima'"

Fortu su pozvali da se kandidira na nekom drugom prostoru Bosne i Hercegovine koji nije bio pod kontrolom Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine.

  • Društvo

  • 10. Jan. 2022  10. Jan. 2022

  • 3

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo oglasio se danas saopćenjem za javnost, povodom izjave premijera KS Edina Forte britanskom “The Guardianu”, u kojem su poručili da nije prvi put da “Forto iskrivljuje ili omalovažava činjenice o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i vrijeđa osjećanja njenih branilaca”.

"Ovim putem 'ovi seljaci' što ih prozivaš su ti poručili da su ti oni omogućili da na demokratskim izborima budeš nekoliko puta biran kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i Parlamentu FBiH, a trenutno obnašaš dužnost predsjednika Vlade Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS.

Fortu su pozvali da se kandidira na nekom drugom prostoru Bosne i Hercegovine koji nije bio pod kontrolom Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, za člana kućnog savjeta pa će vidjeti kako će proći, bez glasova “seljaka”, koje je prozvao.

"Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo te poziva da se javno izvineš svim braniocima – “seljacima” od agresije na Bosnu i Hercegovinu", poručili su Forti iz ovog Kordinacionog odbora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...