ORGANIZATORI POTVRDILI: Novak Đoković i zvanično prvi nosilac na Australian Openu

Iza Đokovića su rangirani Daniil Medvedev (Rusija), Aleksandar Zverev (Njemačka), Stefanos Tsitsipas (Grčka), Andrej Rubljov (Rusija), kao šestoplasirani Rafael Nadal (Španija), a u prvih deset još su Mateo Beretini (Italija), Casper Ruud (Norveška), Félix Auger-Aliassime (Kanada) i Hubert Hurkacz (Poljska)

  • Sport

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Novak Đoković je i zvanično prvi nosilac na predstojećem Grand slam turniru u Melburnu. Danas su organizatori Australian Opena potvrdili 32 "kosturaša" u obje konkurencije, među kojima je srpski as na poziciji broj 1.

Inače, zvaničan žrijeb za AO je zakazan za četvrtak, 13. januara.

Iza Đokovića su rangirani Daniil Medvedev (Rusija), Aleksandar Zverev (Njemačka), Stefanos Tsitsipas (Grčka), Andrej Rubljov (Rusija), kao šestoplasirani Rafael Nadal (Španija), a u prvih deset još su Mateo Beretini (Italija), Casper Ruud (Norveška), Félix Auger-Aliassime (Kanada) i Hubert Hurkacz (Poljska), piše N1.

U konkurenciji dama, Australijanka Ashleigh Barty je na mjestu broj 1, a slijede Arina Sabalenka (Belorusija), Garbiñe Muguruza (Španija), Barbora Krejčikova (Češka), Marija Sakari (Grčka), Anett Kontaveit (Estonija), Inga Svjontek (Poljska), Paula Badosa (Španija), Ons Jabeur (Tunis) i Anastasija Pavličenkova (Rusija)… Japanka Naomi Osaka se nalazi na 13, a Rumunka Simona Halep na četrnaestom mestu.

Australian Open počinje u ponedjeljak, 17. januara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...