ADVOKATICA NADA MARTINOVIĆ: "Došlo je do novih komplikacija, na potezu je ministar Alex Hawke!" 

Nada Martinović, advokatica iz Brisbanea, progovorila je o slučaju Novaka Đokovića, nakon što je Federalni sud Australije poništilo odluku vlade da Novaku Đokoviću ukine vizu. 

  • Sport

  • 11. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

Kako prenose srpski mediji, Nada Martinović je kazala da je došlo do novih komplikacija. 

Prema njenim riječima, nadležni ministar Alex Hawke ima lično ovlaštenje da Srbinu ukine vizu i deportuje ga!  

- Ministar ima široka ovlaštenja! Do sada nije donio odluku. Danas su ovdašnji mediji objavili da granična služba istražuje da li je Novak dao lažnu izjavu o putovanju - kaže Martinović i dodaje: 

- Naime, kada je ispunjavao putne dokumente, Novak je morao da odgovori na pitanje da li je putovao u bilo koju drugu zemlju u prethodnih 14 dana!? On je odgovorio da nije, a mediji u Australiji imaju dokaz da je on prije nego što je otputovao za Melbourne 4. januara bio u Španiji i u Srbiji, a zatim otputovao za Melbourne preko Dubaija kao stop-over! Putna deklaracija je propraćena upozorenjem da je davanje lažnih i obmanjujućih informacija ozbiljan prekršaj koji može dovesti do godinu dana zatvora! Ministar Hawke je upitan da li bi ta deklaracija mogla da pruži novi osnov za ukidanje Novakove vize!? On se još uvijek nije izjasnio, kazala je Martinović. 

ISPRAVKA: Izvinjavamo se uvaženoj advokatici Martinović koju smo u prethodnoj objavi imenovali kao pravnu zastupnicu Novaka Đokovića. Advokatica Nada Martinović je svoje mišljenje po ovom pitanju dala isključivo u privatnom svojstvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...