"SB" NA PRESSU: U najvećoj pozorišnoj kući u BiH najavljena premijera drame "Car Edip", ovo su detalji...(FOTO)

Kako je planirano premijera će se održati u petak, 14. januara.

  • Kultura

  • 13. Jan. 2022  13. Jan. 2022

  • 0

Drama Car Edip grčkog dramatičara Sofokla, u adaptaciji i režiji slovenačkog reditelja Diega de Bree, novi je premijerni naslov na repertoaru najveće pozorišne kuće u Bosni i Hercegovini, najavljeno je danas na press konferenciji u Sarajevu.

Kako je planirano premijera će se održati u petak, 14. januara.

Dramaturginja predstave je Džejna Hodžić, scenografiju potpisuje Diego de Brea, kostimograf je Blagoj Micevski.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Mediha Musliović, Slaven Vidak, Vedran Đekić, Emir Fejzić, Dino Bajrović, Damir Čobo i Damir Mašić.

“Car Edip” je jedna od najznačajnijih antičkih grčka tragedija, prvi put izvedena oko 429. godine p. n. e. Pripada ciklusu triju tebanskih drama, kojem još pripadaju drame “Edip na Kolonu” i “Antigona”.

Dramska predstava “Car Edip” bit će realizirana u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na pressu, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio!

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...