UPOZORENJE MOSKVI: SAD „spreman“ na dijalog, ali i na „odlučan odgovor“ u slučaju napada i agresije…

Odgovarajući na upit o jedinstvenom stajalištu SAD-a i Evrope u vezi s eventualnim sankcijama, rekao je da je "siguran" u to.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

Sjedinjene Države su "spremne" na sve scenarije s Rusijom, bilo da je riječ o nastavku dijaloga ili o "odlučnom odgovoru" u slučaju napada na Ukrajinu, rekao je u četvrtak blizak suradnik Joea Bidena nakon sedmice diplomatskih pregovora s Moskvom, javlja Hina.

"Sada ćemo razmisliti i konsultirati se s našim saveznicima i partnerima o sljedećim koracima", rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan pred novinarima u Bijeloj kući. Po ocjeni američke obavještajne službe, Rusi još nisu "donijeli konačnu odluku" o eventualnoj invaziji na susjednu zemlju.

"Spremni smo na sve scenarije. Spremni smo ostvariti napredak za pregovaračkim stolom i spremni smo učiniti sve što je potrebno i prikladno da bismo odbranili naše saveznike, pomogli našim partnerima i odlučno odgovorili na svaku agresiju", dodao je.

"I ubuduće ćemo se pojačano dogovarati s našim partnerima o oštrim privrednim mjerama kojima ćemo odgovoriti na svaku rusku invaziju na Ukrajinu", upozorio je.

Odgovarajući na upit o jedinstvenom stajalištu SAD-a i Evrope u vezi s eventualnim sankcijama, rekao je da je "siguran" u to.

To ne znači nužno da će na obje obale Atlantika "imati istu listu do najmanjih pojedinosti", ali "siguran sam" da će Amerikanci i Evropljani "biti jedinstveni u primjeni oštrih privrednih mjera", istaknuo je Jake Sullivan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...