DODIKOV BOŠNJAK NE POSUSTAJE: Denis Šulić visokog predstavnika Christiana Schmidta nazvao...

"Dio međunarodne zajednice burno reagovao na proslavu Dana Republike 9. januara. Ali mi smo tih dana poslali sliku mira, za razliku od druge strane", kazao je Šulić.

  • Mini market

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 12

"Christian Schmidt je njemački turista i to će i ostati za Republiku Srpsku", kazao je za RTRS Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

"Račune, ako šta nije u redu, polažemo građanima, a ne turistima", jasno je poručio Šulić. 

On je dodao da u BiH najviše pričaju o demokratiji oni koje ne zastupaju stavove svojih demokratskih država. 

"Republika Srpska nije usamljena u traženju pravde i poštovanja Dejtonskog sporazuma. Imamo jake partnere i u regionu, ali i u svijetu. Nama Dejtonska BiH odgovora, ali ne onakva kako ju je neko zamislio u Sarajevu, jezikom sile i nametanja, što podržava, nažalost i dio međunarodne zajednice", kazao je Šulić. 

"Dio međunarodne zajednice burno reagovao na proslavu Dana Republike 9. januara. Ali mi smo tih dana poslali sliku mira, za razliku od druge strane, gdje se samo poziva na rat, da ovo nije 1992. godina, a vidjeli ste i postrojavanje ratnih brigada u Bužimu", kazao je Šulić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...