DODIKOV BOŠNJAK ŽESTOKO ODGOVORIO NA MESIĆEVE IZJAVE: Javio se ustaša da komentariše Republiku Srpsku

Stjepan Mesić je prije nekoliko dana rekao kako je Predsjedništvo BiH, odnosno njegovi članovi, adresa na koju se trebaju obratiti šefovi stranih država ukoliko žele razgovarati

  • Mini market

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 6

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić žestoko je reagovao na izjave bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji je komentarišući političku krizu u BiH i reforme izbornog zakona rekao kako niko ne pita gdje su Hrvati ili Bošnjaci koji bi trebali glasati u Republici Srpskoj.

- Javio se i Stjepan Mesić da komentariše Republiku Srpsku, sve što imam da kažem o tom čovjeku jeste da je ustaša, napisao je Šulić na svom Twitter profilu.

Stjepan Mesić je prije nekoliko dana u razgovoru za N1 rekao kako je Predsjedništvo BiH, odnosno njegovi članovi, adresa na koju se trebaju obratiti šefovi stranih država ukoliko žele razgovarati o stanju u našoj zemlji.

- Ja načelno polazim od toga da je za sve šefove država adresa s kojom komuniciraju sa BiH - Predsjedništvo BiH. Niko neće da razumije činjenicu, a to je da se iz hrvatskog korpusa bira jedan član Predsjedništva. U FBiH iz bošnjačkog korpusa se bira jedan, u RS se bira jedan. Sada bi bilo logično da neko pita gdje su ti Hrvati ili Bošnjaci koji bi trebali glasati u RS. To se ne problematizira, nego se problematizira onog ko dolazi iz hrvatskog korpusa, rekao je Mesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...