USLJED LOŠE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Bh. bolnica zaustavlja hladni program, primat će samo pacijente koji su...

Ovo je današnja odluka Kriznog štaba ove bolnice, a izuzetak su svi onkološki i hitni pacijenti kojima će se i dalje pružati sve potrebne usluge.

  • Društvo

  • 21. Jan. 2022  21. Jan. 2022

  • 0

Sveučilišna klinička bolnica Mostar obustavlja hladni operativni program zbog nepovoljne epidemiološke situacije, prenosi Radiosarajevo.

Ovo je današnja odluka Kriznog štaba ove bolnice, a izuzetak su svi onkološki i hitni pacijenti kojima će se i dalje pružati sve potrebne usluge.

"Odluka je inicirana zbog izrazito povećanog broja oboljelih od bolesti COVID-19 te nužne reorganizacije i prilagodbe rada svih medicinskih djelatnosti.

Djelatnici SKB Mostar ulažu velike napore kako bi svi pacijenti dobili blagovremenu i adekvatnu medicinsku skrb te molimo i dalje za strpljenje i razumijevanje", navodi se u saopćenju iz ove bolnice.

Podsjetimo, epidemiološka situacija u našoj zemlji zbog omicron soja postaje sve složenija -  tako je u zadnja 24 sata potvrđeno 2.574 novih slučajeva koronavirusa.

Preminulo je 30 osoba od posljedica zaraze koronavirusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...