DODIKOV BOŠNJAK ODUŠEVLJEN POTEZOM PREDSJEDNIKA HDZ-a BiH: "Čović je prihvatanjem poziva pokazao političku zrelost i mudrost..."

Šulić je poručio da je veliki optimista i da mu je drago što je Čović prihvatio poziv.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 5

"Mi iz Republike Srpske uvijek imamo ispruženu ruku prema FBiH i želimo dijalog", izjavio je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić.

Šulić je kazao da je poziv predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Parlamenta RS-a koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH "još jedan dokaz da Republika Srpska ne želi ništa da radi na svoju ruku".

"Uvijek pozivamo ljude koji su legitimni predstavnici i sa kojima trebamo razgovarati o trenutnoj ekonomskoj, socijalnoj i političkoj situaciji", kazao je Šulić.

Šulić je poručio da je veliki optimista i da mu je drago što je Čović prihvatio poziv.

"Čović je prihvatanjem poziva pokazao političku zrelost i mudrost. Јedini način da se riješi ova situacija je razgovor i dijalog, a ne uvođenje sankcija ili nametanje sile", rekao je Šulić.

Podsjetimo, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je pismo predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću u kojem ih poziva da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Parlamenta RS-a, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...