NAKON KRAĆE BOLESTI: Preminulo legendarni fudbaler Sarajeva Salih Šehović...

Nakon Sarajeva, Šehović je igračku karijeru nastavio u Dinamu.

  • Hronika

  • 28. Jan. 2022  28. Jan. 2022

  • 0

U 86. godini, nakon kraće bolesti, preminuo je legendarni fudbaler FK Sarajevo Salih Šehović Šeha

Nekadašnji prvotimac Sarajeva ostao je upamćen po tome što je svojevremeno savladao tadašnjeg najboljeg golmana na svijetu, čuvenog Lava Jašina u prijateljskom meču „reprezentacija grada Sarajeva“ – SSSR na Koševu i to sa velike udaljenosti.

Poslije legendarnog Ferhatovića, Salih Šehović je najbolji strijelac Sarajeva svih vremena. Hase je u 422 utakmice postigao 198 golova, a Šeha u 312 utakmica 185 golova. Nakon Sarajeva, Šehović je igračku karijeru nastavio u Dinamu.

Šehović je živio u Švicarskoj, gdje je zajedno sa suprugom Senadom, čuvenom doktoricom, provodio penzionerske dane, javlja Federalna.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...