LUDNICA U ŠPANIJI: Preokret Athletica protiv Espanyola, svi golovi pali u prvih 16 minuta (VIDEO)

U nastavku susreta Espanyol je imao inicijativu i nešto veći posjed lopte, no nije uspio ozbiljnije ugroziti suparnički gol.

  • Sport

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 0

U posljednjem susretu 23. kola španskog nogometnog prvenstva Athletic Bilbao je pobijedio Espanyol sa 2:1 ostvarivši treću pobjedu u posljednja četiri kola. Bila je to neobična utakmica u kojoj su sva tri gola pala u prvih 16 minuta, a nakon toga su mreže mirovale.

Espanyol je sjajno ušao u susret i već u trećoj minuti je poveo golom Tonnyja Vilhene. Samo dvije minute kasnije izjednačio je Oihan Sancet, da bi Inigo Martínez u 16. minuti okrenuo rezultat. U nastavku susreta Espanyol je imao inicijativu i nešto veći posjed lopte, no nije uspio ozbiljnije ugroziti suparnički gol.

Najbliže izjednačenju gosti su bili u 88. minuti kada je Sergi Darder pucao s ruba kaznenog prostora, no nije uspio savladati Unaia Simona.

Athletic je ovom pobjedom produžio niz bez poraza na četiri kola i napredovao je na osmo mjesto sa 34 boda, dok je Espanyol ostao na 13. poziciji sa 27 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...