NOVI NASTAVAK SJAJNOG SERIJALA „JUNACI DOBA ZLOG“: Od Arkana do Vučića - Dragan Marković Palma – (kaba)dahija

Emisije su rađene po rukopisu knjige „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

  • Regija

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 1

Od Arkana do Vučića, od ultranacionaliste do prosvjećenog Evropljanina, od cirkusanta do organizatora bunga-bunga žurki, Dragan Marković Palma je politički faktor. Odgovor na pitanje kako je taj i takav čovjek postao politička snaga s kojom je računala svaka vlast od kraja devedesetih do danas; kako je postao glas koji se sluša – isti je kao i u slučaju mnogih drugih junaka vremena zlog, a podrazumijeva miks mentaliteta, sreće i političko-društvenih okolnosti u kojima su neki neočekivano propadali, a oni od kojih se nije očekivalo previše, odletjeli u neslućene visine.

U drugom dijelu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su i epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“, „Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ i „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svjedok iz Beograda“.

U prvom dijelu serijala koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretirani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjige „Junaci doba zlog“ nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...