LOŠE VIJESTI IZ JAPANA: Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neće moći računati na jednu od najboljih igračica, oglasio se selektor Lojo...

Naš nacionalni tim će tako u Osaki ostati sa 11 igračica.

  • Sport

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 1

U utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade i Japana, selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, nažalost, neće moći računati na Maricu Gajić.

Članica francuskog prvoligaša Flammes Carolo povrijedila se tokom treninga u Osaki te je, prema prvim ljekarskim procjenama, čeka višesedmični oporavak.

"Nažalost, ostali smo bez Marice Gajić u ovim kvalifikacijama. Povrijedila se tokom treninga, nije bilo nikakvog kontakta s drugim igračicom. Ovdje u Osaki urađena je i magnetna rezonanca, kako bi se preciznije utvrdio stepen povrede. Ne radi se o obnovljenoj, već o novoj povredi, riječ je o mišiću lijeve potkoljenice. Ona će se vratiti u Francusku sutra, osigurali smo avionsku kartu, gdje će nastaviti oporavak. Svi se nadamo da će što prije zaliječiti povredu i ponovo zaigrati", istaknuo je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Naš nacionalni tim će tako u Osaki ostati sa 11 igračica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...