DODIK IMA RJEŠENJE ZA SMANJENJE INFLATORNIH UDARA: "Treba nam novi zakon koji će..." (VIDEO)

"Mi smo uputili u parlament zakon koji podrazumijeva da...", kaže Dodik.

  • Ekonomija

  • 12. Feb. 2022  12. Feb. 2022

  • 2

"Bosna i Hercegovina mora konačno da uđe u politiku diferenciranih stopa, jer sa stopom od 17 odsto ima najniži PDV u Evropi", smatra predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

"Mi smo uputili u parlament zakon koji podrazumijeva da se za osnovne životne namirnice i neka druga dobra predvidi stopa od 10 posto, i to je zakon koji bi trebao da važi do kraja godine, kako bi se smanjio inflatorni udar",  izjavio je Dodik novinarima.

On je dodao da je za ostale robe predviđeno da ostane stopa od 17 odsto, a da se samo na luksuznu robu poveća na 22 odsto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...