VUČIĆ ODLIKOVAO ŽELJKU CVIJANOVIĆ, A ONA MU UZVRATILA LJUBAV NJEŽNIM RIJEČIMA: "Ovaj orden ću nositi s ponosom" (VIDEO)

Orden je predsjednici RS-a u Beogradu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na ceremoniji dodjele Sretenjskih priznanja.

  • Vijesti

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 6

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović istakla je danas da odlikovanje Ordenom Srbije na lenti povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, predstavlja veliku čast za nju i čitavu Republiku Srpsku.

Orden je predsjednici RS-a u Beogradu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na ceremoniji dodjele Sretenjskih priznanja.

Ona je zahvalila Vučiću na ovom odlikovanju, rekavši da će “Orden od danas nositi s velikim ponosom”.

"Za jednog političara, predstavnika građana i institucija Republike Srpske ne postoji veća čast niti priznanje, od onoga koje mu može ukazati bratska Srbija", istakla je predsjednica Cvijanović.

Dodala je da dodatno obavezuje i povod – Dan državnosti Srbije, koji je, kako je rekla, “u sebi sabrao najslavnije slobodarske tradicije, kao i moderne, ustavotvorne tekovine srpskog naroda”.

"Ukazali ste mi veliku čast, a ponos koji osjećam ne pripada samo meni, već podjednako svim građanima Republike Srpske, jer i za njih je ovo visoko odlikovanje potvrda naših neraskidivih veza, ali i saradnje koja je danas i konkretnija i sadržajnija nego što je bila ikada u prošlosti", navela je predsjednica Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...