BURNO U CRNOJ GORI: Esad Rastoder razočaran razvojem situacije, povukao podršku...

Smatra da je ta partija, kako je rekao, pogazila sve ono za šta se zalagala.

  • Regija

  • 18. Feb. 2022  18. Feb. 2022

  • 0

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u New Yorku Esad Rastoder povukao je podršku Socijaldemokratskoj partiji zbog, kako je naveo, raspleta na Cetinju.

"Nažalost u ponedjeljak je neodgovorno rukovodstvo SDP-a zakucalo i zadnji ekser u sanduk SDP-a.

Poštovano rukovodstvo ove partije, vama i svim vašim članovima i simpatizerima želim da pošaljem poruku da povlačim svaku moju podršku koju sam vam davao ovih godina", napisao je Rastoder na Facebooku i poručio da je razočaran neodgovornom odlukom na Cetinju.

Smatra da je ta partija, kako je rekao, pogazila sve ono za šta se zalagala.

"Mada smo znali da ste skloni prevrtljivosti i pogađanju ko na pijaci, samo za svoje uske interese, sada ste to konačno i objelodanili.

Poslije svega šta su građani Cetinja doživjeli od ove vlasti, vi ste se uhvatili pod ruku sa onima koji su vam trenirali strogoću palicama, imate li obraza!

Sa ovom sramnom odlukom vi ste sahranili SDP, a to ćete uskoro osjetiti na izborima u Podgorici", napisao je Rastoder.

Podsjetimo, i SDP-ova Draginja Vuksanović-Stanković je također protiv koalicije sa Starom gardom, te će sačekati rasplet situacije na Cetinju i izbor gradonačelnika, nakon čega će razmotriti dalje korake koji ne isključuju i mogućnost napuštanja stranke, ukoliko saradnja sa srpskim strankama postane dio prakse Socijaldemokratske partije.

Više možete pročitati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...