SKANDAL BEZ PRESEDANA: Bh. ambasadori iz Republike Srpske odbili izvršiti nalog ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, uputili otvoreno pismo....

Poručuju da "neće po njenom nalogu obmanuti zemlje prijema, te kako će ih upoznati sa kontinuiranim napadima na ustavni poredak BiH od strane političkog Sarajeva".

  • Vijesti

  • 19. Feb. 2022  

  • 11

Osamnaest ambasadora i generalnih konzula BiH iz Republike Srpske, uputili su otvoreno pismo ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković, zbog, kako kažu, još jednog njenog urušavanja ustavnog poretka BiH.

Ministrica Turković zahtijeva od ambasada i generalnih konzulata BiH da povodom tridesete godišnjice Dana nezavisnosti BiH, 1. marta 2022. godine, obilježe ovaj praznik, te da se ministarstvima vanjskih poslova zemalja prijema uputi zvanična nota sa obavještenjem o ovom prazniku.

"1. marta 1992. godine ubijen je srpski svat Nikola Gardović i taj dan je dan početka tragičnog sukoba u kojem su stradali pripadnici sva tri konstitutivna naroda, navodi se u pismu ambasadora iz bh. entiteta Republika Srpska.

Poručuju da "neće po njenom nalogu obmanuti zemlje prijema, te kako će ih upoznati sa kontinuiranim napadima na ustavni poredak BiH od strane političkog Sarajeva".

alt alt   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...