BRUTALNI NOKAUTI U UFC-u: Buckey u prvoj rundi "uništio" protivnika, Walker "zaspao" na nogama... (VIDEO)

UFC Fight Night i prošle noći ponudio je sve što slobodnu borbu čini toliko privlačnom. Sjajni borci pokazali su svoje vještine u oktogonu, a vidjeli smo odličan grappling, submissione i brutalne nokaute.

  • Sport

  • 20. Feb. 2022  20. Feb. 2022

  • 0

Main card počeo je borbom u srednjoj kategoriji između Joaquina Buckleyja i Abdul Razak Alhassana. Buckley je u prvoj rundi više puta rušio protivnika, a u drugoj ga je iscrpljivao na ogradi tako da od očekivanih razmjena nije bilo ništa. U trećoj rundi Alhassan je tri puta rušio Buckleyja, ali to mu nije bilo dovoljno za pobjedu jer su suci podjeljenom odlukom pobjedu dodijelili Buckleyju.

Naslovna borba večeri u lakoteškoj kategoriji spojila je Brazilca Johnnyja Walkera i Jamahala Hilla. U najavama bio je to duel dvojice atraktivnih boraca, a to su dokazali i sinoć. Ili je barem dokazao Hill. Borba za koju se znalo da, s obzirom na stilove boraca, ne može dugo trajati – doista i nije. Poslije samo 2 minute i 55 sekundi Hill je strašnim desnim krošeom pogodio Walkera, a Brazilac je trenutačno zaspao na nogama te na čudan način pao na pod samo da bi mu Hill dao još dva udarca i potvrdio spektakularnu pobjedu – svoju 10. u karijeri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...