DARIJO SRNA IZ UKRAJINE: "Ovo je treći rat u mom životu"

Dok je nastupao za Šahtar, ovako nešto nije mogao ni zamisliti.

  • Sport

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 0

Darijo Srna javio se danas iz Ukrajine kako bi komentirao invaziju koju je Rusija pokrenula u ranim jutarnjim satima. Bivši hrvatski reprezentativac trenutno se s Ognjenom Vukojevićem nalazi u Kijevu, koji ne može napustiti, a intervju je dao novinarki RTL-a Leoni Šiljeg u javljanju uživo.

“Sigurno da nije bilo ugodno, probudili su me zvuci sirene oko 4:30 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali skupilo se nas dosta Hrvata, držimo se skupa, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute,” rekao je Srna, bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i sportski direktor u Šahtaru, pa dodao:

“Trenutno je cijeli stručni štab u hotelu. Takav sam, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dat ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih svim ljudima koji šalju poruke i zovu.”

Čuje se s Vukojevićem

Poznato je da je Srna oduvijek isticao kako je Ukrajina njegov drugi dom, a sada kaže kako mu je teško gledati trenutno stanje. Dok je nastupao za Šahtar, ovako nešto nije mogao ni zamisliti.

“Nisam mogao zamisliti da ćemo se naći u ovoj situaciji. Ovo je treći rat u mom životu. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je u pitanju cijela Ukrajina, situacija nije dobra”, rekao je pa dodao da se čuje s Ognjenom Vukojevićem, također bivšim hrvatskim reprezentativcem, danas pomoćnim trenerom u Dinamo Kijevu:

“Čujemo se svakih 20 minuta, danas smo razmišljali čak da sami pokušamo napustiti državu, ali to je veliki rizik. Opet ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Trebali smo u subotu početi prvenstvo, ali ovo noćas je sve poremetilo.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...