POD PRITISKOM JAVNOSTI: Roman Abramovič više nije vlasnik Chelsea, objavio je kome prepušta klub

Napisao je i da upravljačke ovlasti predaje Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

  • Sport

  • 26. Feb. 2022  26. Feb. 2022

  • 0

Ruski oligarh i vlasnik Chelsea Roman Abramovič upravo je objavio da se povlači s upravljačke funkcije kluba.

Napisao je i da upravljačke ovlasti predaje Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

"Tokom mog skoro 20-godišnjeg vlasništva nad klubom Chelsea FC, na svoju sam ulogu uvijek gledao kao na ulogu čuvara, čiji je posao bio osigurati da danas budemo uspješni koliko možemo, kao i da gradimo za budućnost, dok istovremeno imamo važnu ulogu u našem društvu. Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Ostajem predan tim vrijednostima. Zato danas povjerenicima Chelseajeve dobrotvorne fondacije predajem upravljanje i brigu nad klubom. Vjerujem da su trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača, objavio je Abramovič.

Abramoviču, koji je poznat i kao prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, nedavno je zabranjeno prebivanje u Britaniji. Sada već bivši vlasnik Chelseaja već mjesecima nije viđen u svom londonskom domu, navodi Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...