NEVJEROVATNO, ALI ISTINITO: Ovaj polovni Renault Clio plaćen je više od 200.000 maraka…

Osim toga, u vlasništvu je iste osobe posljednjih 16 godina.

  • Auto

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 0

Clio V6 jedno je od najpoznatijih vozila koje je ikada proizveo Renault Sport jer u klasu malih gradskih automobila donio ekskluzivitet supersportskih vozila za središnje smještenim motorom. Clio druge egneracije V6 (Faza 2) pokreće 3,0-litreni atmosferski motor s pogonom na stražnje kotače putem šestestepenog ručnog mjenjača. Konkretni Clio V6 ima i niz stvari koje su pridonijele rekordnoj prodajnoj cijeni.

alt

Na primjer, smatra se da je jedan od 18 primjeraka koji je opremljen kompletnim kožnim paketom koji je fabrički koštao 39.000 funti (više od 200.000 maraka op. "SB"). Osim toga, u vlasništvu je iste osobe posljednjih 16 godina, a prethodno je bio u vlasništvu samog Renaulta UK.

alt

Štaviše, aukcijska kuća Collecting Cars otkriva da je upravo ovaj Clio V6 Faza korišten u promotivne svrhe kao sigurnosni automobil u seriji Clio Cup iz 2005, a vozio ga je i bivši F1 vozač Patrik Tambay na Goodwood festivalu brzine 2015.

alt

Ovaj Clio je posebno upečatljiv jer je obojen u nijansu boje nazvanu Acid Yellow koja je krasila samo 21 fabričko vozilo, od kojih je samo osam proizvedeno s upravljačem na desnoj strani. Boju nadopunjuju originalne 18-inčne alu felge s više krakova i sa Michelin Pilot Super Sport gumama. Kompletan kožni paket s kojim je ovaj automobil bio opremljen uključuje Nappa kožne umetke na vratima, kožni poklopac motora, kožnu ručicu mijenjača i ručne kočnice, kožom presvučen upravljač…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...