NAJVEĆI HEROJ: Roditelji dječaka iz Ukrajine poslali preko granice samo s vrećicom i brojem zapisanim na ruci...

"Pridobio ih je svojim osmjehom, neustrašivošću i ustrajanjem, dostojnima pravoga heroja“, zaključili su iz policije u objavi.

  • Šareni svijet

  • 06. Mar. 2022  

  • 0

Ukrajinskog dječaka roditelji su poslali s vrećicom u ruci i brojem na dlanu preko granice da se spasi. Njegovu priču objavila je slovačka policija do čije je granice u petak stigao iz Zaporožja.

"Suze su nam u očima. Najveći heroj prošle noći", tim riječima status je počela slovačka policija koja je objavila fotografije dječaka čija ih je priča dirnula.

Iz Ukrajine, iz grada Zaporožja, dječak je pobjegao samo s vrećicom i brojem mobitela zapisanim na ruci. Uz to je nosio i pasoš, a stigao je sve do slovačke granice.

"Došao je sasvim sam jer su mu roditelji morali ostati u Ukrajini. Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo te ga opskrbili hranom i pićem koje su mu i spakirali za iduće putovanje“, stoji u objavi policije.

"Pridobio ih je svojim osmjehom, neustrašivošću i ustrajanjem, dostojnima pravoga heroja“, zaključili su iz policije u objavi.

Iz policije su potvrdili i kako su zahvaljujući broju na dječakovoj ruci i pasošu, te komadiću papira, uspjeli kontaktirati njegovu rodbinu koja je kasnije došla po njega i zbrinula ga, pa je, pišu, priča završila sretno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...