PROMJENE U FARMACEUTSKOJ KOMPANIJI: Izabran novi Nadzorni odbor Bosnalijeka

Predstavnici dioničara prethodno nisu uspjeli da uđu u prostorije Bosnalijeka kako bi održali skupštinu koju su ranije zakazali.

  • Ekonomija

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 0

Na sjednici skupštine dioničara kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo danas su za članove novog Nadzornog odbora izabrani Madžid Avdagić, Nina Bijedić Mujanović, Vedran Eterović, Mehmed Kadušić i Rijad Hasić, javila je Fena.

Predstavnici dioničara prethodno nisu uspjeli da uđu u prostorije Bosnalijeka kako bi održali skupštinu koju su ranije zakazali.

Vedran Eterović, advokat iz Sarajeva i jedan od predstavnika dioničara, tada je rekao novinarima da je na predloženom dnevnom redu smjena Nadzornog odbora, zbog čega taj Odbor i pokušava da spriječi održavanje skupštine.

Istakao je da okupljeni predstavljaju nešto više od 44 posto kapitala Bosnalijeka, što je bio dovoljan kvorum za održavanje skupštine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...