VRIJEDNA 600 MILIONA DOLARA: Superjahta Romana Abramoviča "My solaris" uplovila u Tivat (FOTO + VIDEO)

Velika Britanija je u četvrtak sankcionisala Abramoviča, što znači da je njegova imovina zamrznuta.

  • Regija

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 0

Superjahta "My solaris" milijardera Romana Abramoviča, uplovila je jutros u Tivat.

Abramovičev brod Solaris od 460 stopa, vrijedan 600 miliona dolara, bio je u petak nedaleko od istočne obale Italije, prema sajtu za praćenje brodova Marine Traffic, prenosi Pobjeda.me.

Napustio je brodogradilište u Barseloni u Španiji u utorak, gdje je bio usidren od kraja 2021. radi popravke, navodi Reuters.

Velika Britanija je u četvrtak sankcionisala Abramoviča, što znači da je njegova imovina zamrznuta. Nakon invazije na Ukrajinu, sankcionisani ruski oligarsi kao što je Abramovič pokušali su da premjeste svoje jahte i privatne avione širom svijeta u pokušaju da zaštite svoju imovinu.

Među sankcijama koje su mu nametnute, njegove jahte i privatni avioni u opasnosti su od zapljene.

U međuvremenu, Abramovičeva jahta od 533 stope, Eclipse, krstari istočno od Sent Martina na Karibima od 21. februara, pokazuju podaci. Brod, koji košta 700 miliona dolara, nalazio se u petak blizu zapadne obale Afrike, saopštio je Marine Traffic.

Slično Solarisu, ne postoji odredišna luka za Eclipse koja je navedena na veb stranici, tako da je nejasno gdje će superjahta sljedeće pristati.

Abramovič, koji ima neto vrijednost od 13,7 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, vlasnik je Čelsija. On je prošle nedjelje najavio da prodaje klub, ali sankcije Velike Britanije znače da ne može da nastavi sa prodajom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...