KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE ZDRAVKO PONOŠ BALANSIRA: "Osuđujem invaziju na Ukrajinu i necivilizovane mjere prema ruskim studentima"

Ponoš je za list Danas ocijenio da sankcije ojačaju vlast, unesreće i osiromaše narod i formiraju negativnu emociju prema onima koji stoje iza tih sankcija.

  • Regija

  • 15. Mar. 2022  15. Mar. 2022

  • 0

Kandidat za predsjednika Srbije koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Zdravko Ponoš izjavio je da se zalaže za poštovanje teritorijalnog integriteta članica UN-a, da osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu i dodao da su "necivilizovane" mjere usmjerene prema ruskim studentima i to što se u nekim pozorištima i operama izbacuju djela ruskih autora sa repertoara.

Ponoš je za list Danas ocijenio da sankcije ojačaju vlast, unesreće i osiromaše narod i formiraju negativnu emociju prema onima koji stoje iza tih sankcija.

On je dodao da je glasanje Srbije za osudu invazije u Generalnoj skupštini UN-a bio rezultat snažnog vanjskog pritiska.

„Sad režim grozničavo traži ‘tajm aut’ u izjašnjavanju o Ukrajini, ali ne zbog nacionalnih nego zbog partijskih interesa. Sve je u funkciji izbora. Kad bi dobili izbore, prevarili bi ili glasače ili Zapad. Neće imati priliku, jer će izgubiti izbore“, ocenio je Ponoš.

Ponoš smatra da Vlada Srbije treba da organizuje državne institucije i resurse na način da uspješno odgovore novonastaloj situaciji u Evropi.

Kada je riječ o ukidanju zdravstvenih doprinosa, o kojima je govorio lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Ponoš je rekao da je neophodno reformisati zdravstveni sistem i da to nije ekonomsko pitanje.

"Reformom zdravstvenog sistema treba da se omogući pristup privatnim zdravstvenim ustanovama o trošku državnog zdravstvenog osiguranja. Tako bi se prevazišla čekanja na intervencije koje neki i ne dočekaju", objasnio je Zdravko Ponoš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...