OČEKUJU SE KOLONE NA BH. GRANICI: Hrvati zbog visokih cijena gorivo toče s naše strane granice, pogledajte njihove reakcije…

I dok su na hrvatskim benzinskim pumpama prije poskupljenja vladale kolone, s bh. strane granice gužvama se tek nadaju.

  • Ekonomija

  • 16. Mar. 2022  16. Mar. 2022

  • 2

Ekipa hrvatske redakcije RTL televizije posjetila je benzinske pumpe u BiH.

S obzirom na cijene goriva, sve više ljudi razmišlja o jeftinijim i zdravijim alternativama poput romobila i bicikla. Jer značajnije uštedjeti na gorivu više ne mogu čak ni Hrvati koji žive blizu granice BiH.

U BiH ćete gorivo platiti oko 3 marke, odnosno 12 kuna. Najpovoljnije prijevozno sredstvo s obzirom na cijene goriva je bicikl, javlja RTL.

No građani koji žive uz granicu s BiH mogu nešto uštedjeti, ali minimalno. U plusu su ako im je usput, ili ako su blizu granice.

“Ovdje je 3 marke i nešto to ti je 12 kuna. - A u Hrvatskoj? 15, 16 kuna. - Znači ne pratite?- Ma ne, ne nalijem vele. A što vridi pratiti. Konstatno lijem ovdje većinu,“ govori nam Marijo Bazina iz Donjih Vinjana. 

“Pa isplati se sigurno, ali ne isplati se iz Splita ići ovdje, nego ja idem drugim poslom i to je to,” kaže Nediljko iz Splita. 

“Zavisi da li je čovjek u radnom odnosu. Ovi koji nisu u radnom odnosu imaju vremena zaletiti se i malo jeftinije da dobiju gorivo,” smatra Petar iz Imotskog. 

I dok su na hrvatskim benzinskim pumpama prije poskupljenja vladale kolone, s bh. strane granice gužvama se tek nadaju.

Video možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...