OTPOR RUSKOJ AGRESIJI: Evropski političari za nominaciju predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za Nobelovu nagradu

Pismo je potpisalo 36 političara iz Holandije, Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Estonije, Bugarske, Rumunije i Slovačke

  • Svijet

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 3

Grupa evropskih političara smatra da bi Nobelov komitet trebalo da produži proceduru nominacija za Nobelovu nagradu za mir do 31. marta, kako bi se omogućila nominacija predsjednika Ukrajine Volodomira Zelenskog i naroda Ukrajine.

Procedura nominacije za Nobelovu nagradu istekla je 31. januara.

"Svjedoci smo hrabrosti naroda Ukrajine koji izdržava ovaj rat koji protiv njih vodi Ruska Federacija. Hrabri Ukrajinci i Ukrajinke se bore za očuvanje demokratije i samouprave. Ljudi širom Ukrajine ustaju da se odupru silama autoritarizma. Vjerujemo da je sada vrijeme da pokažemo narodu Ukrajine da je svijet na njihovoj strani”, piše u otvorenom pismu, prenosi ukrajinski Ukrinform.

Pismo je potpisalo 36 političara iz Holandije, Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Estonije, Bugarske, Rumunije i Slovačke, i do 30. marta otvoreno je za potpis drugih političkih lidera širom svijeta, prenosi Tanjug.

Nobelov komitet do sada nije objavio odgovor na ovu inicijativu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...