TRAGEDIJA NA SJEVERU EVROPE: Srušio se američki vojni avion, u njemu je bilo...

Kako navodi Gulf news, avion V-22 Ospray sudjelovao je u NATO-ovoj vojnoj vježbi Cold response, da bi u 18:26 sati bio prijavljen njegov nestanak.

  • Hronika

  • 19. Mar. 2022  

  • 0

Američki vojni zrakoplov s četiri osobe srušio se u sjevernoj Norveškoj, rekli su Reutersu u petak iz Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja (JRCC).

Avion V-22 Osprey sudjelovao je u vojnoj vježbi NATO-a pod nazivom "Cold Response" kada je prijavljen njegov nestanak u 18,26 sati, saopćio je JRCC.

Zrakoplov je bio na vježbi i trebao sletjeti u 18 sati, uz loše vrijeme na tom području i uvjete koji su se pogoršavali.

Kako navodi Gulf news, avion V-22 Ospray sudjelovao je u NATO-ovoj vojnoj vježbi Cold response, da bi u 18:26 sati bio prijavljen njegov nestanak.

- Našli smo ih iz zraka, rekao je glasnogovornik JRCC-a za Reuters.

- Pronašli smo ga nakon što je primljen hitni signal. Sudbina ljudi u avionu nije poznata, dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...