BANJAC I KALABUHOV POD PUTINOVOM SLIKOM: "Srpski narod je oduvijek stajao uz ruski i to će uvijek biti, jer su ti odnosi neraskidivi..."

Banjac je kazao da je narod u Republici Srpskoj zahvalan Rusiji što štiti Dejtonski mirovni sporazum i zastupa interese RS-a u Vijeću za implementaciju mira.

  • Politika

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 8

"Republika Srpska neće od Rusa i Rusije da pravi mete progona", poručio je danas predsjednik Narodne partije RS-a Darko Banjac nakon susreta sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovim.

"Nismo spremni da od Rusa, gdje god bili, pravimo metu progona, kao što to čine neki na Zapadu. Rusija je uvijek čvrsto stajala uz srpski narod", istakao je Banjac koji je na sastanku sa Kalabuhovim u Sarajevu potvrdio ranije iznesene stavove.

Banjac je kazao da je narod u Republici Srpskoj zahvalan Rusiji što štiti Dejtonski mirovni sporazum i zastupa interese RS-a u Vijeću za implementaciju mira.

"Posebna zahvalnost ide za ruski veto u Savjetu bezbjednosti UN kada je pokušano da se srpski narod predstavi kao genocidan", ukazao je Banjac.

"Uvođenje sankcija Rusiji nikada nije opcija za Srbe i Republiku Srpsku, političko Sarajevo bez ikakve saglasnosti institucija RS-a plasiralo je svoje stavove o dešavanjima u Ukrajini i na taj način pokušalo da dovede do svađe između Banje Luke i Moskve, što je prosto nemoguće", kazao je.

"Srpski narod je oduvijek stajao uz ruski i to će uvijek biti, jer su ti odnosi neraskidivi", rekao je Banjac.

Banjac je kazao da je Rusija jedan od najvažniji ekonomskih partnera za Republiku Srpsku i da će u tom smjeru biti pojačana privredna saradnja.

"Institucije treba da pojačaju ekonomsko-privrednu saradnju sa Rusijom", zaključio je Banjac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...