OŠTRA REAKCIJA IZ HERCEGOVINE: Udruženje boraca "Patriotske lige" HNK - "Oštro se protivimo prizivanju vampira rata..."

Kako ističu, udruženje boraca HVIDRA "treba da se bavi zaštitom svoje boračke populacije, a ne podupiranjem nemoralnih, nedemokratskih i neljudskih rješenja".

  • Vijesti

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 2

Udruženje boraca "Patriotske lige BiH" Hercegovačko-neretvanskog kantona reagiralo je u srijedu na saopćenje mostarske HVIDRE te izrazilo oštro protivljenje, kako navode, "prizivanju vampira rata i aveti fašizma".

"Oštro se protivimo prizivanju vampira rata i aveti fašizma koji se očito vide u posljednjim odlukama u Neumu kod ograničenja kupovine nekretnina koje se uskraćuju Bošnjacima, pozivanje Herceg-Bosne i veličanje već presuđenim zločinima i počinjenom genocidu zasnovanom na sili i zločinu koji se svakodnevno ispoljava na područjima gdje su nakon zločina, protjerivanja i pljačke Hrvati ostali u većini vršeći majorizaciju jednog naroda i potčinjavanje i neuvažavanje svih ostalih građana Bosne i Hercegovine, veličajući već presuđene ratne zločince iz agresije 1991-1995. godine", kažu u saopćenju.

Kako ističu, udruženje boraca HVIDRA "treba da se bavi zaštitom svoje boračke populacije, a ne podupiranjem nemoralnih, nedemokratskih i neljudskih rješenja".

"Poštovani predstavnici boračkih udruženja, pozivamo vas da se zalažete za bolji život svojih branilaca kroz zakone o boračkoj populaciji, zaštitu i poboljšanje socijalne slike svih branilaca kroz jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu", poručuju iz Udruženja boraca "Patriotske lige BiH" HNK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...