EKONOMSKI UDARAC REŽIMU MILORADA DODIKA: Italijani odustali od ulaganja u industrijsku zonu kod Banja Luke

Kompanija PMP Jelšingrad Bosanska Gradiška već petnaest godina uspješno posluje u tom gradu

  • Ekonomija

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banja Luci sa vlasnikom italijanske kompanije PMP Industries S.p.A. Franceskom Pocom o novim investicijama u bh. entitetu RS.

"Poco je upoznao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda da je njegova kompanija ranije iskazala interes za Industrijsku zonu Ramići i da je njihov tim, pregledavajući tu lokaciju, utvrdio da ne postoje adekvatni uslovi koji su njima potrebni, te da povlače svoj raniji interes za tu lokaciju", saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

On je iskazao interes i obavijestio Milorada Dodika da će nastaviti tragati za adekvatnom lokacijom kako bi investirao u taj projekat.

“Kompanija PMP Jelšingrad Bosanska Gradiška već petnaest godina uspješno posluje u tom gradu, a PMP Industries S.p.A, sa osam fabrika širom svijeta, planira početak proizvodnje u novom objektu u Bosni i Hercegovini 2023. godine”, navodi se u saopćenju.

Član Predsjedništva BiH podržao je poslovne planove firme i izrazio zadovoljstvo namjerom investitora da nastavi poslovanje u manjem bh. entitetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...