ŠTA JE POZADINA UBISTVA: Radenko Bašić sumnjao da ga prate, zašto šuti vrh policije RS

U vrijeme policijske smjene, oprez je najmanji.

  • Hronika

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 1

Teško ubistvo drugog čovjeka prijedorske policije Radenka Bašića uzdrmalo je policiju, tužilaštva, ali i politiku. Pucanj u policajca, bio je jasan znak da se komeša i u podzemlju. Na sceni, umjesto hapšenja kriminalaca i nalogodavaca, te smirivanja zabrinutih građana -  imamo verbalni rat. Protiv tužilaca ga je poveo član Predsjednistva BiH Milorad Dodik.

U vrijeme policijske smjene, oprez je najmanji. Znao je to onaj koji je u ponedjeljak ujutro pucao u Radenka Bašića, šefa lokalnog krim sektora u Prijedoru.

Sumnjao je Bašić, mimo kamera nam pričaju njegovi poznanici, da ga prate. Nezvanično o tome je govorio i u Policijskoj upravi iz koje se danima ne oglašavaju.

Nema glasa ni od direktora policije Siniše Kostreševića, ni od ministra Dragana Lukača, koji je navodno tek stigao iz Izraela, prenosi televizija N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...