UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ruski vojnici hladnokrvno likvidirali Ukrajinca i njegovu suprugu pred očima djeteta (VIDEO)

Prolazili smo autocestom E-40. Vozili smo se nekih 200 metara, možda više, a zatim smo čuli pucnjavu. Počeli su pucati na naša vozila. Vidio sam kako moj punac okreće auto i počinje se vraćati. Svi smo se počeli vraćati, kaže jedan od Maksimovih prijatelja

  • Svijet

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 0

Strani mediji u svijet šalju sve više izvještaja u kojima se navodi kako ruske vojne snage ubijaju civile koji pokušavaju pobjeći iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Najnoviji videosnimak koji se širi društvenim mrežama, a cijelu priču objavio je i ugledni BBC, pokazuje kako Rusi ubijaju Maksima i Kseniju Lovenko, mladi ukrajinski bračni par koji je bježao iz područja Kijeva.

Sa njima su se u koloni automobila nalazili i njihovi prijatelji, dok je konkretno u Maksimovom autu, pored njega i žene, bilo još i maloljetno dijete te majka jednog prijatelja koji se nalazio u drugom automobilu u koloni.

"Prolazili smo autocestom E-40. Vozili smo se nekih 200 metara, možda više, a zatim smo čuli pucnjavu. Počeli su pucati na naša vozila. Vidio sam kako moj punac okreće auto i počinje se vraćati. Svi smo se počeli vraćati, rekao je učesnik "kolone spasa" čija se majka nalazila zajedno sa Maksimom u automobilu.

Nakon što su Rusi zapucali na kolonu, svi su se okrenuli, ali Maksimov automobil je bio pogođen, te je on izašao iz vozila sa podignutim rukama u zrak.

"Majka mi je ispričala da su se i oni okrenuli natrag, ali da su vojnici pogodili auto i da je stao. Maksim je izašao iz auta, podigao ruke u zrak i povikao da se u vozilu nalazi dijete. No vojnici su ga ipak upucali", rekao je Lovenkov prijatelj.

Poslije Maksima ubili su i njegovu suprugu Kseniju, dok je njihov sin uspio preživjeti. Majka Maksimovog prijatelja je, također, preživjela, ali je zadobila povrede.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...