VATROGASCI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Aktivni požari širom Hercegovine

U općini Prozor-Rama požari su aktivni na području sela Blace prema Crnom vrhu i na području sela Krančići, ali nije ugroženo stanovništvo ni objekti.

  • Hronika

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 0

Na području općine Konjic tokom jučerašnjeg dana registrirano je devet požara, od kojih su četiri još uvijek aktivna.

Aktivan je požar na području sela Spiljani (već nekoliko dana), a opožarena ogromna površina pod borovom šumom, saopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Na području Bukovih glava gori bukova i borova šuma, a požar je aktivan i na području Vrapča, gdje gori šuma i deponija smeća, te na području sela Obri, ali gori samo na manjoj površini koja je minsko sumnjiva.

U općini Prozor-Rama požari su aktivni na području sela Blace prema Crnom vrhu i na području sela Krančići, ali nije ugroženo stanovništvo ni objekti.

U Čapljini je tokom jučerašnjeg dana zabilježeno ukupno 12 požara gdje je uglavnom gorjela trava i nisko raslinje. U Mostaru je registrirano sedam požara, a osim niskog rastinja gorjela je kuća na Balinovcu. Svi jučerašnji požari u ova dva grada su ugašeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...