VAHA JE SKAKAO KAO MALO DIJETE: Pogledajte kako je Maroko razbio DR Kongo i plasirao se na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Vahid Halilhodžić ispisao historiju (VIDEO)

Domaći su odigrali odlično prvo poluvrijeme te su imali dva gola prednosti zahvaljujući Ouanhiju i Tissoudaliju.

  • Sport

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 1

Nakon 1:1 u prvom meču Maroko je u Casablanci na stadionu Mohhammed V pred oko 60.000 gledatelja pobijedio DR Kongo rezultatom 4:1.

Domaći su odigrali odlično prvo poluvrijeme te su imali dva gola prednosti zahvaljujući Ouanhiju i Tissoudaliju.

U 54. minuti Ouanhi zabija svoj drugi gol na meču, dok Hakimi u 69. minuti i definitivno potvrđuje plasman u Katar. 

Utješni gol za Kongo u 77. minuti postigao je Malango. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Vahid Halilhodžić postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio sa Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom a sada i s Marokom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...