LEGENDARNI FRANCUZ OŠTRO KRITIZIRAO HALILHODŽIĆA: "Ostao je zarobljen u devedesetim godinama..."

No na svjetsku smotru Halilhodžić je dosad vodio tek Alžir 2014, jer je u Japanu i Obali Bjelokosti dobivao otkaze uoči SP-a.

  • Sport

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 2

Bh. stučnjak Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo i postao prvi čovjek u historiji fudbala koji je izborio plasman na SP s četiri različite reprezentacije. No na svjetsku smotru Halilhodžić je dosad vodio tek Alžir 2014, jer je u Japanu i Obali Bjelokosti dobivao otkaze uoči SP-a. Bivši francuski reprezentativac Jerome Rothen istaknuo je kako mu je jasno zašto se to događa.

Rothen: Halilhodžić je ostao zarobljen u devedesetim godinama

"Simpatičan je. Pravi je fudbalski fanatik, ali na poslu, na dnevnoj bazi, na utakmicama i na treninzima, to je više nego iscrpljujuće. Želi se pobrinuti za sve", započeo je u emisiji na RMC Sportu Rothen, nekadašnji fudbaler Monaca i PSG-a, pa dodao:

"On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz tehnologiju koju danas imamo, ne možete ne vjerovati ljudima u svom stručnom štabu. Ne možete upravljati svime. Treba biti i dobar psiholog s igračima, a Vahid to nije. Ostao je zarobljen u devedesetim godinama, danas to više ne prolazi."

"Vaha ne prihvata dijalog"

"Usudio se prekrižiti jednog od svojih najboljih igrača Ziyecha zbog nespojivosti temperamenta. I onda ne uvažava ni svoje pomoćnike. Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve... Kad radiš s ovakvim karakterom, postaneš umoran", nastavio je Rothen pa zaključio:

"Ne prihvata dijalog ni suprotna mišljenja. Trebao bi slaviti plasman na Svjetsko prvenstvo s marokanskim narodom i igračima, ali ne, ni pobjedu ne možete proslaviti kako treba. Trebali smo vidjeti prizore slavlja, a igrači su se suzdržavali."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...