NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI: Preminula čuvena glumica Mirjana Majurec, pamtit ćemo je po ulozi partizanke u seriji "Tale"

Prva filmska uloga bila joj je u filmu "Psihopati" 1974. godine

  • Hronika

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 0

 Glumica Mirjana Majurec napustila nas je u 70. godini života nakon duge i teške bitke s karcinomom, a ovu tužnu vijest potvrdili su u kazalištu Gavella. Mirjana Majurec preminula je jutros u 5.30 sati na Rebru gdje je primljena prije sedam dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Rođena je u Splitu 1952. godine Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u kazalištu Gavella, čija je bila stipendistica. Na daskama Gavelle prvi put nastupila je već 1973. godine u predstavi "Holderlin", a u matičnom kazalištu glumila je u još 26 predstava. Osim toga odradila je i dosta predstava gostujući u drugim kazalištima.  

Prva filmska uloga bila joj je u filmu "Psihopati" 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima "Izbavitelj", "Kraljeva završnica", "Kad mrtvi zapjevaju" i "Ispod crte", a na televiziji smo je gledali u serijama "Kapelski kresovi", "U registraturi", "Grlom u jagode", "Nepokoreni grad", "Velo misto", a za ulogu Bibe u seriji "Naši i vaši" dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. 

Bila je supruga glumca Ivice Vidovića za kojeg se udala 1975., a s kojim je imala sina Luku. Deset godina kasnije udaje se po drugi put - za nogometaša Marka Mlinarića s kojim je otišla živjeti u Cannes, gdje je rodila drugog sina, Ivana. Početkom rata vraća se u Zagreb gdje se od Mlinarića rastavlja 1995. godine.

Gledatelji u Bosni i Hercegovini pamtit će je i po ulozi partizanke Keke u seriji "Tale".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...