BURNO U BANJOJ LUCI: Čubrilović najavio posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, Dodik predložio pet tačaka...

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese RS i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

  • Vijesti

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 0

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koju je zatražio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, trebalo bi da bude održana u narednih deset dana, izjavio je danas predsjednik parlamenta RS-a Nedeljko Čubrilović

Čubrilović je rekao novinarima da je tako predviđeno Poslovnikom o radu parlamenta, uz potrebne materijale.

Na pitanje novinara da li će biti ukinuto Republičko javno tužilaštvo, Čubrilović, koji je i lider DEMOS-a, naglasio je da vladajuća koalicija u RS-u o tome nije razgovarala.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je posebnu sjednicu Narodne skupštine povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese RS-a. Za dnevni red Dodik je predložio pet tačaka.

Dodik je proglasio kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, koja je usvojena na jučerašnjoj sjednici bez konsenzusa, te pozvao poslanike Narodne skupštine da se o tome izjasne.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Dodik je naveo da je po vitalne interese Srpske veoma štetna i odluka o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju kompjuterske i informacione pismenosti 2023.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je ocijenio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese RS i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...