TOP SECRET: Washington je prije dvije sedmice testirao hipersonični projektil. Otkriven razlog zbog kojeg je sve skrivao do danas...

Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) lansiran je iz bombardera B-52 na američkoj zapadnoj obali, navodi dužnosnik.

  • Svijet

  • 05. Apr. 2022  05. Apr. 2022

  • 0

Sjedinjene Države uspješno su sredinom marta testirale hipersonični projektil, ali nisu izlazili u javnost s time dvije sedmice kako bi izbjegle napetosti s Rusijom u vrijeme kada je predsjednik Joe Biden trebao otputovati u Evropu, izjavio je u utorak dužnosnik upoznat s tim pitanjem za CNN.

Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC) lansiran je iz bombardera B-52 na američkoj zapadnoj obali, navodi dužnosnik.

Test je uslijedio nekoliko dana nakon što je Rusija izvijestila da je koristila vlastitu hipersoničnu raketu tokom invazije na Ukrajinu, tvrdeći da je ciljala skladište streljiva u zapadnoj Ukrajini.

Američki dužnosnici umanjili su značaj ruskog projektila tipa Kinžal. Ministar odbrane Lloyd Austin rekao je da to ne smatra "prekretnicom".

Test se odvio u vrijeme dok se predsjednik Biden pripremao za posjet NATO saveznicima u Evropi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...