FORBES OBJAVIO NOVU LISTU: Bogatstvo Elona Muska probilo još jednu magičnu granicu…

Musk je ovih dana kupio udio od 9,2 posto u društvenoj mreži Twitter u vrijednosti od skoro 3 milijarde dolara.

  • Ekonomija

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 0

Prema Forbesovoj listi najbogatijih ljudi svijeta u realnom vremenu, bogatstvo izvršnog direktora Tesle i SpaceX-a Elona Muska sada je čak oko 300 milijardi dolara.

To znači da 50-godišnji Musk ima više od 100 milijardi dolara prednosti ispred drugoplasiranog Jeffa Bezosa, osnivača Amazona i vlasnika firme Blue Origin.

Musk, najnoviji član uprave Twittera, ima više nego dvostruko više od bogatstva legendarnog investitora i izvršnog direktora Berkshire Hathawaya Warrena Buffetta.

Musk ima znatno više od zajedničkog bogatstva bivših izvršnih direktora Microsofta Billa Gatesa (136 milijardi dolara) i Stevea Ballmera (100 milijardi dolara).

Musk je ovih dana kupio udio od 9,2 posto u društvenoj mreži Twitter u vrijednosti od skoro 3 milijarde dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...