GOVOR MARINE LE PEN NAKON IZBORA: "Ne podržavam viziju Evrope koja ide protiv suverenih država"

Ona je navela da će se u drugom krugu brojati glasovi za jednakost i solidarnost u francuskom društvu i protiv velikog novca.

  • Svijet

  • 10. Apr. 2022  10. Apr. 2022

  • 1

Kandidatkinja krajnje desnice za predsjednika Francuske Marine Le Pen poručila je u prvom obraćanju nakon objave rezultata izbora da će se boriti protiv vizije Evrope koja ide protiv suverenih nacija i ljudi koji žele da donose sami odluke.

Le Pen je istakla da je takva vizije Evrope njenog protukandidata Emmanuela Macrona sa kojim će se drugi put suočiti u drugom krugu izbora.

"Želim ostati van stranačkih političkih sukoba, želim biti predsjednica svima ukoliko me izaberete", rekla je Le Pen.

Ona je navela da će se u drugom krugu brojati glasovi za jednakost i solidarnost u francuskom društvu i protiv velikog novca.

Prema njenim riječima, tog dana će birači odlučiti o tome na koji način vide svoju budućnost između ostalog i o migrantima.

"Želim da odlučimo o tome da li će Francuzi biti suvereni i želim da vas slušaju oni koji su vas često zaboravljali. Želim da se borim protiv podjela koje su nam nametnute i sve to poništiti u pet godina", rekla je Le Pen.

Ona je poručila da će sve odluke u Francuskoj donositi francuski građani i da će se fokusirati na nacionalne interese u oblasti ekonomije, socijalnih prava i napretka.

Francuski birači odlučili su da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora 24. aprila drugi put u pet godina suočiti aktuelni predsjednik Emmanuel Macron i predstavnica krajnje desnice Marine Le Pen.

Prema prvim izlaznim anketama, Macron je osvojio 28,1 posto glasova, a Le Pen 23,3 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...