PREDSJEDNIK SDS-a MIRKO ŠAROVIĆ: "Dodik vodi bahatu i retrogradnu politiku, za sankcije nije kriv narod"

Ističe da se stvara loša atmosfera u Bosni i Hercegovini i entitetu Republika Srpska. Imao je slična iskustva. Bio je pod međunarodnim sankcijama.

  • Politika

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 3

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, komentarisao je sankcije SAD-a i Velike Britanije Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović, Asimu Sarajliću i Gordani Tadić.

“SAD i Velika Britanija mjesecima najavljuju sankcije i ovo nije iznenađenje. Očekivala se reakcija međunarodnih subjekata, EU, Britanije, SAD -a. Nema tu ničijeg utjecaja sa strane, oni svojom procjenom donose odluke” – kaže Šarović.

Ističe da se stvara loša atmosfera u Bosni i Hercegovini i entitetu Republika Srpska. Imao je slična iskustva. Bio je pod međunarodnim sankcijama.

“Kada sam dobio sankcije nisam nikoga optuživao, niti uvlačio narod u to. Sam sam stoički izdržao i tražio svoju pravdu. To svi trebaju da rade. Za ove sankcije nije kriv narod” – dodaje Šarović.

Dodik je rekao da će RS ići u potpunu autonomiju ili potpuni nestanak u naredne dvije godine.

“Dodik vodi politiku bezpuća, puta koji ne vodi nigdje. Nema racionalan niti razuman izlaz. Ovo je bahata, avaturistička i retrogradna politika. To je rekao više puta. Lična promocija i ništa više” – govori za N1 Šarović.

Na posebnoj sjednici NSRS-a o glasanju za povlačnje vitalnog nacionalnog interesa koje je sazvao Dodik, Šarović neće prisustvovati.

“Neću! Te tačke ne zaslužuju da se o njima glasa i povlači vitalni nacionalni  interes. Nije potezao vitalne nacionalne interese za mnogo bitnije stvari” – jasan je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...