AUSTRIJSKI KANCELAR KARL NEHAMMER: "Vladimir Putin je jasan, bit će krvavo"

Nehammer je, za njemački internet-sadržaj “Pionir”, na pitanje da li je Putin još racionalan, rekao da “nije stekao utisak da ruski predsjednik nije psihički zdrav”. Također je rekao i da se ruski predsjednik u potpunosti vodi ratnom logikom.

  • Svijet

  • 13. Apr. 2022  13. Apr. 2022

  • 0

Austrijski kancelar Karl Nehammer istakao je, povodom nedavne posjete Moskvi, da je predsjednik Rusije Vladimir Putin veoma jasan u svojim ciljevima.

Nehammer je, za njemački internet-sadržaj “Pionir”, na pitanje da li je Putin još racionalan, rekao da “nije stekao utisak da ruski predsjednik nije psihički zdrav”. Također je rekao i da se ruski predsjednik u potpunosti vodi ratnom logikom.

On je kazao da je cilj njegove posjete bio da Putina konfrontira sa dešavanjima u Ukrajini, zločinima, i da ukaže koliko su važni humanitarni koridori. Na pitanje koji su Putinovi motivi za rat, prenio je da Rusija na istoku Ukrajine brani svoje bezbjednosne interese.

Ukazao je da mu je Putin govorio o nepravdi prema Rusima na istoku Ukrajine i da smatra da je u pravu, te da ga neopravdano kritikuje Zapad, javlja Tanjug.

Kada je riječ o cilju Putina, Nehammer je rekao da je iz onoga što je čuo od šefa ruske države to prije svega istok Ukrajine, kako bi se uspostavila neka vrsta bezbjednosne linije ka Ruskoj Federaciji.

„To će sada očigledno sprovesti u djelo svim vojnim sredstvima. Povukao je trupe iz Kijeva i pregrupisao ih. Izgleda kao da ih postavlja iza leđa ukrajinskih snaga, koje se nalaze na liniji kontakta. Taj okršaj bit će posebno krvav, jer i Ukrajinci znaju šta ruska strana namjerava. To znači da moramo računati na najgore u tom regionu“, kazao je on.

Nehammer je prenio da su završili razgovor time što je Putinu još jednom ponovio da rat mora biti okončan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...