PUCNJAVA U BIHAĆU: U sukobu migranata jedan ubijen, drugi povrijeđen, ostali u bjekstvu

Kako prenose, policijska patrola je pronašla dva migranta, jedan je podlegao na licu mjesta dok je drugi prevežen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu ustanovljene teže tjelesne povrede.

  • Hronika

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 0

Oko 17:45 minuta Policijskoj stanici Bihać više građana prijavilo je pucnjavu u aleji kod tržnog centra Belamioniks. Kako prenose lokalni mediji, došlo je do sukoba među migrantima koji borave u ovom gradu. Jedan od njih je ubijen, druga osoba je u bolnici, dok se za ostalima traga, prenosi N1.

Za Radio-televiziju Unsko-sanskog kanotona potvrđena je informacija da se više migranata sukobilo i da ima i ranjenih.

Kako prenose, policijska patrola je pronašla dva migranta, jedan je podlegao na licu mjesta dok je drugi prevežen u Kantonalnu bolnicu, gdje su mu ustanovljene teže tjelesne povrede.

Počinioci su pobjegli sa mjesta događaja. O ovom slučaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo, a dežurni tužilac i istražioci kriminalne policije vrše istražne radnje.

Na mjestu događaja, novinari RTV USK zatekli su dvojicu migranata koji su svjedočili sukobu. Jedan od njih je bratić ubijenog. Kaže da se radi o 23-godišnjaku iz Pakistana.

“Ubila ga je mafija iz Avganistana. Ne znam tačno sta se desilo ali su odjednom zapucali”, kaže bratić ubijenog migranta.

Nezvanično, policija je na tragu počiniocima. Više informacija nakon istražnog procesa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...