SDS SE OGLASIO O NAJAVLJENOM SKUPU U BANJOJ LUCI: "Ne prihvatamo bonske ovlasti u potpunosti ali…"

"Simptomatično je da je odluku o protestima saopštio portparol SNSD, što znači da iza ove ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do ove krize i teške situacije u kojoj se našla Republika Srpska i njen narod."

  • Politika

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 6

Nismo čuli jasan stav Boračke organizacije Republike Srpske oko organizacije protesta već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika. Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima, saopšteno je iz SDS-a

"Simptomatično je da je odluku o protestima saopštio portparol SNSD, što znači da iza ove ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do ove krize i teške situacije u kojoj se našla Republika Srpska i njen narod.

Vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca, što joj je očito zadnja namjera. SDS je uvijek imao jasan stav, pa i ovaj put, da je korištenje bonskih ovlaštenja za nas u potpunosti neprihvatljivo kao i nametanje Odluke o imovini. U potpunosti ne prihvatamo bonska ovlaštenja, ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati Republika Srpska i njen narod", navode iz ove stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...