GRAĐANE NA BENZINSKIM PUMPAMA DOČEKALO JEFTINIJE GORIVO: Ovo su nove cijene

Cijena plina je 1.31 KM i ona je niža nego prethodnih dana.

  • Ekonomija

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

Nakon ogromnih poskupljenja i skoka cijena svega, od osnovnih životnih namirnica, pa do goriva, građane su danas makar malo obradovale nove cijene koje su ih zatekle na benzinskim pumpama u Sarajevu.

Tako se danas na G-Petrol pumpama može natočiti dizel za 3.01 KM, dok je na BSP Oil pumpama, kao i na Brkić Petrolu cijena 3.06 KM po litru.

Najveća cijena dizela u Sarajevu je 3.26 KM po litru.

Kada je u pitanju Super 95, najniža cijena iznosi 2.81, a najviša 3.11.

Super 98 se može kupiti po cijeni od 2,66 KM.

Cijena plina je 1.31 KM i ona je niža nego prethodnih dana.

Iz Federalnog ministarstva trgovine je potvrđeno da je u proteklih sedam dana stiglo na stotine zahtjeva za smanjenje cijena goriva.

"Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži koje su benzinske pumpe dostavile Federalnom ministarstvu trgovine u posljednjih sedam dana, Ministarstvo je zaprimilo 652 obavijesti o promjeni cijena i marži i one se odnose na smanjenje cijene benzina i dizela u iznosu od 0,05 KM po litru do 0,30 KM po litru", kazali su za Hayat iz Federalnog ministarstva trgovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...