PONOĆNA EKSKLUZIVA: Transfer bomba godine, fenomenalni napadač Erling Haaland ima novi klub...

Dio te nevjerovatne svote pripast će i Halandovom ocu Alfu-Ingeu.

  • Sport

  • 19. Apr. 2022  19. Apr. 2022

  • 0

Menadžer Erlinga Haalanda Mino Raiola te igračev otac Alf-Inge dogovorili su detalje transfera fenomenalnog mladog (21) napadača iz Borussije Dortmund u Manchester City. To je kasno sinoć pod egidom "ekskluzivno" objavio Mike Keegan, urednik Daily Maila. 

Ponoćna ekskluziva uglednog engleskog novinara

Prije sedam dana je pouzdani Gianluca Di Marzio, novinar Skya i jedan od najpouzdanijih izvora s tržišta fudbalera objavio da je Haland odbio Real zato što mu je nudio da će ga dovesti u ljeto iduće godine i prihvatio ponudu Cityja, koji mu jamči transfer za dva mjeseca.

City je Halandu, njegovom ocu te menadžeru Raioli dao ponudu koja se ne odbija

Borussia Dortmund bila je sklonija Realovoj ponudi jer iduće godine se Halandova otkupna klauzula povećava na 120 miliona eura, a za ovo ljeto je 75 miliona eura. Ipak, sjajni golgeter želi otići što prije, a Manchester City, osim što će platiti spomenuti iznos, Halandu i njegovoj sviti daje bogatstvo.

City je dao Halandu ponudu koju je nemoguće odbiti: napadaču ugovor na pet godina i sedmičnu platu od 500 hiljada funti, što je preračunato u eure 600 hiljada sedmično, a godišnje preko 31 milion eura i to bez bonusa. City njegovom agentu Minu Raioli daje proviziju od čak 70 miliona eura.

Fenomenalni golgeter potpisuje za klub u kojem mu je otac završio ozbiljnu karijeru

Dio te nevjerovatne svote pripast će i Halandovom ocu Alfu-Ingeu, koji je tri godine igrao za City i za kojeg Keegan piše da je imao veliki utjecaj na sina prilikom odabira upravo ovog kluba ili da City pretpostavi Realu, Barceloni i PSG-u, koji su donedavno u ovoj trci bili ravnopravni takmičari aktuelnom prvaku Engleske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...