"SB" NA LICU MJESTA: Nestvarne scene ispred Suda BiH, pogledajte kako je Dragan Vikić dočekan nakon oslobađajuće presude (FOTO)

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta!

  • Vijesti

  • 21. Apr. 2022  21. Apr. 2022

  • 4

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je nekadašnjeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike BiH Dragana Vikića. Presuda je oslobađajuća za sve četvoricu i to nekadašnjeg pomoćnika ministra MUP za uniformisanu policiju Jusufa Pušinu, te pripadnike Rezervnog sastava policije Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Optužnica je teretila optužene Dragana Vikića i Jusufa Pušinu za počinjenje krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a optužene Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića za počinjenje krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Komandanta Vikića dočekali su brojni saborci ispred Suda BiH koji su mu pružili podršku.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...